Живан Поповић - Рецепт за 106 година дуг живот

25/7/2023
-
Љубав
-
5
МИН

"Ником нисам мислио зло, а држао сам се Господа Бога где год сам био" - говори Живан Поповић, најстарији познати Србин који има 106 година.

Биографија

Живи у селу Латвица код Ариља. Подигао је осморо деце, а има и преко 40 унучади и праунучади. Рођен у страхоти Првог светског рата, преживео суровост Другог светског рата као члан више војски, преживео пет борби, спасио се стрељања у последњем часу, а побегао је и из нацистичког логора где је био у заробљеништву. Ни сам не може да се сети колико пута је гледао смрти у очи.

Прекретница Живота

"Господ Бог ме доведе кући након свих путешествија, те се вратих".

"Набавио сам Свето Писмо, око 20 година сам имао, те сам почео читати. Оно ми је много помогло. За мој рачун, ко није прочитао Свето Писмо, он је неписмен. Кад сам прочитао, ја сам могао да се снађем са сваким човеком. И са судијама, адвокатима, и са докторима и са поповима".

Богатство Живота

У најтежим годинама рата, глади и осталих суровости, подигао је осморо деце, те сада има преко 40 унучади и праунучади. Тачно зна име сваке особе која му је помогла у животу. Каже да је мало таквих људи и грех од Бога би био да им имена заборави.

Савети за Живот

"Како радиш, тако ће ти се и платити. Не можеш ти да наплатиш нешто што ниси зарадио. Ни Господ Бог ти не може дати нешто, ако не поштујеш. Бога треба имати у души. Скоро мени долазио један, те цепао дрва. Златан крст носи. Само вади, пипа. Ја му кажем, е мој Радомире... Можеш ти обесити колико хоћеш крстова, ако ти немаш Бога у души и карактер доброг човека, ништа ти то не вреди".

Рецепт за дуг Живот

"Мислити зло и бити са рђавим људима смрт су за организам, љубав и вера доносе дуговечност. Е то вам је мој савет за живот".

Живан има 106 година.

Жив био ЉУДИНО!

Рецепт за дуг Живот
Рецепт за дуг Живот

"Ником нисам мислио зло, а држао сам се Господа Бога где год сам био" - говори Живан Поповић, најстарији познати Србин који има 106 година.

ПОВЕЗАНЕ ОБЈАВЕ