Разум и Срце - Светиљка телу је око

31/3/2024
-
Razum
-
4
МИН

Светиљка телу је око. Ако, дакле, око твоје буде здраво, све ће тело твоје светло бити. Ако ли око твоје кварно буде, све ће тело твоје тамно бити (Лк.11,34)

Занимљиво је да је ова давно изречена и записана истина коју је изговорио наш Господ Исус Христ постала нешто што данас чујемо чак и од агностика и атеиста, само у различитим формама: Ти си просек 5 особа са којима проводиш време, ти си оно што читаш и гледаш. Заживела је и као народна пословица: С ким си, такав си. Готово да не постоји неко ко ову истину негира.

Ако погледамо чему смо то изложени преко различитих врста медија, већина наше дневне пажње протраћена је у бесмислу.

На бази тога, наша идеја је да оне приче које проналазимо у различитим духовним и историјским изворима и народном предању, које нашу пажњу усмеравају на оно што је уздигнуто и корисно и нама самима, представимо и нашим пратиоцима. Невероватан је број прича о људима кроз које је Господ деловао мењајући животе многим људима, које у мору бесмисла не допиру до веће пажње јавности.

Циљ је да се начин представљања ових прича подигне на што виши ниво, да користећи модерне технологије допремо до што већег броја људи.

Омогућићемо и постављање прича у овом духу и од стране наших пратиоца, а наш задатак ће бити њихово представљање.

Како радили - тако нам Бог помогао!

Активност
Активност

Циљ је да се начин представљања ових прича подигне на што виши ниво, да користећи модерне технологије допремо до што већег броја људи.

ПОВЕЗАНЕ ОБЈАВЕ