Разум и Срце - Светиљка телу је око

19/8/2023
-
Razum
-
4
МИН

Светиљка телу је око. Ако, дакле, око твоје буде здраво, све ће тело твоје светло бити. Ако ли око твоје кварно буде, све ће тело твоје тамно бити.

Ову, већ увелико потрвђену истину, изговорио је наш Господ Исус Христ. Данас је са различитих страна чујемо у различитим формама:

  • С ким си такав си
  • Ти си просек пет особа са којима проводиш време
  • Ти си оно што читаш и гледаш

Ми дефинитивно јесмо оно што имамо испред својих очију. А шта то имамо испред својих очију?

Насиље, црна хроника, сплеткарење, оговарање и многи други облици деструкције. Музика коју слушамо, филмови које гледамо, све чему смо изложени, све је у великој мери испуњено бесмислом. И без лагања, сви смо део тога.

Многи родитељи, да би сачували своју децу од негативног утицаја прибегавају рестриктивним мерама и забрањују приступ компјутеру и телевизору. Али, да ли је то довољно? Ми мислимо да није. Неопходно је, али не и довољно. Добро је докле год препознајемо лош садржај, али насупрот томе стоји активност, а не само рестрикција. Потребно је да се покренемо и да стварамо бољи садржај. Потребно је да сви учествујемо у креирању бољег садржаја, у мери у којој смо то у могућности.

Наш циљ је да кроз многе охрабрујуће приче из наше свакодневнице, али и из наше прошлости, прикажемо да је могуће чути и неку другачију вест. Вест која охрабрује, која може да дотакне душу, да покаже и докаже да још има пуно људи који се боре да буду бољи. Људи који завређују нашу пажњу и људи за које је потребно да се чује.

Активност
Активност

Добро је докле год препознајемо лош садржај, али насупрот томе стоји активност, а не само рестрикција. Потребно је да се покренемо и да стварамо бољи садржај. Потребно је да сви учествујемо у креирању бољег садржаја, у мери у којој смо то у могућности.

ПОВЕЗАНЕ ОБЈАВЕ