Алија Ћосић - Ратно непријатељство окончано братством

13/8/2023
-
Правда
-
3
МИН

Владо Гајичић, борац Војске Републике Српске, тешко је рањен у једној од борби.

Срећа у катастрофалним околностима

Експлозија гранате оштетила му је вид, крваве главе лелујао је између живота и смрти. На њега је наишао Алија Ћосић, комадант јединице у Армији БиХ. "Могао је наићи неки крвник, да ме мучи и масакрира. Али имао сам срећу. Алија ми је пружио руку, позвао санитет и побринуо се да будем смештен у болницу" - наводи Владо. Владо је током борбе са собом имао сат. Алија је преузео сат приликом смештања рањеника у болницу. После неколико дана дошао је да посети рањеника и да му врати сат. "Хтео је да ми врати сат, али сам рекао да га задржи, за успомену. Он је мени поклонио живот, а ја њему сат. Доктори који су се у ратној болници нагледали свега, плакали су тада".

Алија Ћосић - Чојство

"Зар је то неко херојство? И шта је уосталом требало да радим? Да се светим за погинулу браћу. Таман посла, нисам нечовек!" - наводи Алија Ћосић, који је у рату изгубио два брата и који и данас у телу има 17 гелера. После рата је, каже "подвукао рефу" и одлучио да све лоше заборави. Дружи се са људима свих вера и нација. "Политику избегавам, телевизију не гледам, доста ми је прича о референдумима и ревизијама" - наводи Алија." Овај велики човек, Алија Ћосић, ризиковао је свој живот да би спасио мој. Поклонио ми је живот и ја не могу да му се одужим. Могу само да ти се захвалим. Пријатељу, хвала ти на поклону!" - рекао је Владо Гајичић на свадби свог сина пред 400 гостију и главним гостом - Алијом, који је седео поред њега.

Алија Ћосић
Алија Ћосић

Зар је то неко херојство? И шта је уосталом требало да радим? Да се светим за погинулу браћу. Таман посла, нисам нечовек! - наводи Алија Ћосић, који је у рату изгубио два брата и који и данас у телу има 17 гелера.

ПОВЕЗАНЕ ОБЈАВЕ