Вејн Инграм - Дата реч и испуњено обећање

31/3/2024
-
Правда
-
4
МИН

ДАО САМ РЕЧ И МОРАО САМ ДА ИСПУНИМ ОБЕЋАЊЕ

"Када сам упознао Стефана, рекао сам себи да ћу све учинити за њега. Отац сам четворо деце и ово је мисија мог живота. Људи кажу да сам ја променио Стефанов живот, али он је, заправо, променио мој.Изузетан је дечак и расте у породици пуној љубави." - наводи бивши британски наредник Кфора, а данас медицински и хуманитарни радник - Вејн Инграм.

Стефан је рођен са урођеном аномалијом лица. Размак између његових очију је 4,5 центиметара већи од уобичајеног, а његов нос није се развио како треба. Због тога, Стефан је имао проблема са видом и дисањем. Инграм је 2003. године био у мисији у БиХ где је за време редовне патроле упознао тада трогодишњег дечака с великим физичким поремећајима. Мали Стефан одмах му је прирастао за срце и војник је обећао да ће му помоћи.

Давно дато обећање испунио је у потпуности.Током 13 година Инграм је сакупио више од 140.000 фунти за пет успешних операција. Сваки пут приликом боравка у Лондону Стефан је имао подршку Инграмове породице, с којом се спријатељио за сва времена.

- Данас само могу рећи хвала! Имао сам среће. А данас, захваљујући овом дивном човеку, имам и нови живот, вредан достојанства – каже Стефан.

"Срећан сам човек и Бог ме је благословио што имам четворо деце. Волео бих да посетим Стефана и породицу Савић и да мојој породици покажем Републику Српску и БиХ и дивне људе који тамо живе, као и дивну природу. Купите неку храну бескућнику, ако га видите на улици. Само покушајте да не прођете поред њега. Најлакше је проћи. Покушајте да помогнете колико год пара да имате" - наводи Вејн Инграм, који се након успешне Стефанове трансформације посветио даљој помоћи деци са тешким деформитетима.

Вејн Инграм - Дао сам реч и морао сам да испуним обећање
Вејн Инграм - Дао сам реч и морао сам да испуним обећање

Када сам упознао Стефана, рекао сам себи да ћу све учинити за њега. Отац сам четворо деце и ово је мисија мог живота. Људи кажу да сам ја променио Стефанов живот, али он је, заправо, променио мој.Изузетан је дечак и расте у породици пуној љубави.

ПОВЕЗАНЕ ОБЈАВЕ